Referat: Lokomotiv Kista - Bele Barkarby

Lördag eftermiddag, solen skiner och en veterantrupp på 39 killar som är spelsugna, eller?
Fest-Fors fick messas in kvällen innan för att fylla 2 femmor...
Hans ankomst till spelarbussen som gick från Björkeby utstrålade allt annat än fart - stelopererade Rullator-Rune hade troligtvis kört åttor runt Peter...
Själv värmde jag upp som målvakt för innebandyskolans 6-åringar.

Till match hade vi 4 seriedebutanter, det är kul att återväxten (eller skäggväxten iaf.) är tryggad.
Kista ställde upp med 7 utespelare och innebandylegenden Kjelle Karlsson i mål, och de backade hem och satsade på kontringar och långbollar. Det blev faktiskt ganska ensamt stundtals i mitt mål, tur att man har vinterunderstället under målvaktsbyxorna.

Efter 8:56 lossnar det när Westén skjuter stenhårt från höger, det visar sig vara en klockren pass till Micke Karlsson som avslutar kliniskt i mål. 3 minuter senare sätter Henke 0-2 på pass av Johan Lund. I slutminuten börjar jag fundera om det ska bli en nolla för mig när Kista kontrar, jag lyckas sitta i vägen för bollen som försvinner ur mitt smala synfält. Lundin, som i god vana manat mig att hålla nollan tycker att jag behöver lite tuffare utmaningar och sätter en fot i målområdet för att se om jag kan ta en straff. Jag blir lite för stillasittande och Kista kan sätta straffen.

Vi gör inga förändringar inför andra - inga som jag förstår mig på i alla fall.
Andra perioden är bara en och en halv minut gammal Henke nätar - skott från halva med en galen skruv och viss trafik framför mål. Här må du heta Ramsin eller Karlsson, det spelar ingen roll, det är otagbart.

Resten av matchen blir resultatlös, Kistas timeout ger inte så mycket. Jag har för mig att jag plockar ett friläge genom att slajda mina 194 cm och 47:orna, schtabilt, helt enkelt.

Bra insats idag gubbar, och matchens lirare blir Henke Westén, inte för sina 3 poäng utan för det fantastiska hemjobbet och bollbrytningarna.

Vi hurrar inte i omklädningsrummet påpekar Thomas. Det är rätt, vi ska vara lite mer stolta och glada över vår insats.
Här kommer det: Hurra, hurra, hurra, hurra (Applåder).

Nästa helg väntar Enebyberg borta, det blir spännande.

PS. Lördagen fullbordades med att Beles herrar neutraliserade Höjden med 15-2. Efter detta tog Beles Dam/DJ sina första 3 pinnar i damfyran.